@ NYC

Viimeistä päivää New Yorkissa ja kaupunki jaksaa hämmästyttää massiivisuudellaan. Eilen herättiin suhteellisen aikaisin ja suunnattiin heti aamusta Manhattanille ja nautittiin aamiaiset Central Parkissa. Kierreltiin loppupäivä kaupungilla ja liikuttiin paikasta toiseen metrolla. Kuten Lontoossa ja Pariisissakin, metro toimii todella hyvin. Lähin pysäkki löytyy yleensä 100m säteellä oli sitten missä päin Manhattania tahansa ja metrot kulkevat asemilla hyvin tiuhaan yötä päivää joten kyytiään ei tarvitse venailla koskaan muutamaa minuuttia pidempään. Vaunut ovat usein melko täynnä ja paikallinen väestö käyttää matkustusajan hyödykseen räpläilemällä Applen tuotteitaan. Vaunuissa joutuu usein seisoskelemaan väen paljoudessa osana mittavaa kansallisuuksien kirjoa.
Tänään on taas sitten satanut vettä koko päivän. Oikeastaan sade alkoi jo torstai-iltana. Oli tarkoituksena käydä Brooklynissa käveleskelemässä, mutta ei viitsitty kun sateelle ei loppua näy eikä muutenkaan ole oikeen kunnollisia sadekamppeita mukana. Päätettiin sitten lähteä kulttuuriekskursiolle museoon. American Museum of Natural History. Siellä sitten ihmeteltiin dinosauruksien ja muiden esihistoriallisten elikoiden luurankoja ja satunnaisia kultturelleja esineitä eri puolilta maailmaa, jotka jenkit ovat pikkuhiljaa korjanneet talteen museonsa uumeniin.

Huomenna on tarkoitus jättää ”land of the free and home of the brave” taakse ja loikata rajan yli Meksikoon. Lento kohti Phoenixia lähtee puoliltapäivin huomenissa ja sieltä matkaa jatketaan saman tien bussilla kohti Meksikoa, jossa majoittaudutaan paikallisen kaverin luokse. Googlen säätietojen mukaan Phoenixissa on huomenna 42 astetta lämmintä. Pitkähihaisesta saa varmaan loupua.
Ja huomio vielä! Suurin osa reissukuvista on nähtävillä mun Flickr.com profiilista, jonne on suora linkki tuossa blogin sivupalkissa loogisesti kohdassa “Kuvia matkalta”

Elias Chinatownissa

Yksi vastaus artikkeliin ”@ NYC

  1. Fernis

    Buen viaje, amigos viajeros : ) Abrazos muy fuertes para los dos! Cuidado com la tequila hehehe…
    Kerro miten oli sielä Islannissa. Veitko jotain Laruksille niin kuin puhuttu?
    You both take care.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *