Rajan yli Meksikoon

Land of the free and home of the brave jäi taakse, vaikkei New Yorkista lähtö sujunutkaan ihan mutkitta. Myöhästyttiin nimittäin lennolta. Lähdettiin Queensin hostellilta noin 2,5 tuntia ennen lentoa kohti John F. Kennedyn kenttää, mutta metroasemalle päästyämme ilmeni ongelma. Metrolinja, joka menee lähestulkoon suoraan kentälle ei ollut sinä päivänä käytössä, joten täyti ottaa toinen metro. Tämä metro taas pysähteli jokaisella asemalla ja kahdesti vaihdettiin linjaakin, jotta lopulta päästäisiin oikealle linjalle, ja kun lopulta päästiin, oli lennon lähtöön enää tunti aikaa. Lentokentälle päästiin 9:50 ja US Airwaysin virkailija kertoi että check in Phoenixin lennolle päättyi 9:45 eikä keretty enää mitenkään koneeseen. Luultiin heti että nyt täytyy hankkia isoilla seteleillä uudet lennot, mutta lentokenttävirkailija sai meidät siirrettyä iltapäivän koneeseen. Mitään muuta ei tarvinnut maksaa kuin 6 tuntia ylimääräistä odottelua lentokentällä, mutta pääasia että lopulta päästiin koneeseen. Ja vielä viime viikolla kehuskelin etten ole koskaan myöhästynyt lennolta.
Phoenixissa oli vastassa vanha kaveri Luis, joka oli vaihto-oppilaana samassa lukiossa noin 3 vuotta sitten. Luis oli saapunut vanhempineen kentälle, josta jatkettiin matkaa autolla suoraan kohti Meksikon rajaa. Noin 4 tuntia kesti ajaa Agua Prietaan, Luisin kotikaupunkiin, jossa vietettiin pari päivää Luisin perheen kanssa. Agua Prietan kaupunki on ikään kuin jakautunut kahtia. Keskeltä kaupunkia menee korkea muuri, jonka toisella puolella on USA ja toisella puolella Meksiko, tosin kaupungin nimi on USA:n puolella Douglas. Paremman käsityksen saa kun vilkaisee Agua Prietaa Google Mapsista.

Agua Prietasta jatkettiin bussilla matkaa Sonoran osavaltion pääkaupunkiin Hermosilloon, jossa Luis opiskelee. Majoituttiin johonkin business hotelliin, joka normaalisti maksaa arviolta 150 dollaria/yö, mutta Luisin isä sai meille täältä majoituksen lähes ilmaiseksi. Kiva luksustella välillä. Hermosillo on yksi kuumimpia kaupunkeja Meksikossa. Päivisin lämpötila kohoaa hieman yli 40 asteen, eikä yölläkään kuumuus hellitä alle 30 asteen, joten hiki virtaa jatkuvasti ja vettä pitää olla aina mukana. Pari päivää ollaan tosiaan oltu täällä, ollaan käyty Luisin yliopistolla vierailulla, syöty hyvin, hengailtu Luisin kavereitten kanssa ja käyty Bahia de Kinon rannalla. Hartiatkin saatiin palamaan auringossa heti alkuun. Tänään on tarkotus jatkaa matkaa bussilla Mazatlanin ja Durangon kautta Zacatecasiin, jossa pitäisi suunnitelmien mukaan ollan perillä perjantaina.
Agua Prieta

Hermosillo

Bahia de Kino

3 vastausta artikkeliin ”Rajan yli Meksikoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *