Back in the States!

Saavuttiin porukalla Aleksin ja Eliaksen kanssa jälleen Yhdysvaltain maaperälle Fort Lauderdalen lentokentälle, joka sijaitsee noin 50 kilometriä Miamista pohjoiseen. Mentiin vielä yhdessä maahantulotenttausten läpi, napattiin rinkat liukuhihnalta ja miehekkäiden kädenpuristusten jälkeen tiemme erosivat. Elias ja Aleksi siis suuntasivat kohti Suomea ja mun matka jatkuu tästä eteenpäin yksin, mutta toki matkanvarrelle on sovittuna useampiakin treffejä eri kavereitten kanssa. Honduras-paitaan sonnustautuneena pyörin ympäri Fort Lauderdalen kenttää vailla minkäänlaista käsitystä siitä miten pääsen Miami Beachille, josta olin itselleni varannut hostellin. Lentokenttätyöntekijä opasti mut Miamin lentokentälle menevään junaan, josta taas pääsisin bussilla Miami Beachille. Näin tapahtuikin ja vaikka matkassa kestikin liki 2 tuntia, pääsin lopulta perille ja löysin vielä oikean hostellinkin. Illalla kävin vielä kävelyllä ihastelemassa Miami Beachin neonvaloin koristeltuja katuja.

Liki kaksi kuukautta kehitysmaissa pyörineenä oli todella outo palata organisoituun ja järjestelmälliseen yhteiskuntaan. Bussit kulkevat jälleen ajallaan ja risteyksiä ohjailee kaaosteorian sijaan liikennevalot, mutta vaikka kolmannessa maailmassa paremmin viihdynkin, ei land of the free silti jätä ikinä kylmäksi. Miami Beach on hyvin erilainen kuin aikaisemmin näkemäni jenkkikaupugit New York ja Chicago. Pilvenpiirtäjiä ei juuri ole ja kaupungin katukuvaa pitää otteessaan omaperäinen art deco arkkitehtuuri. Miami Beachin alue on täynnä näitä pastellivärein maalattuja art deco-taloja, jotka varmasti moni on nähnyt Miamiin sijoittuvissa elokuvissa ja TV-sarjoissa, joista mainittakoon esimerkiksi Miami Vice ja Scarface. Parhaiten art deco-arkkitehtuuri on esillä kuuluisalla Ocean Driven rantabulevardilla, joka varsinkin yöllä on erittäin vaikuttava näky. Kuten nimestäkin on pääteltävissä, Miami Beachin yksi kovimpia vetonauloja on myös kilometrejä pitkä valkoinen hiekkaranta. Huolimatta Miami Beachin upeasta arkkitehtuurista ja kauniista rannasta, loppuu siellä tekeminen yllättävänkin äkkiä, joten sinne varaamani kolme päivää riittivät aivan mainiosti muodostamaan hyvän käsityksen kaupungista.

Miami Beachin hiekkarantaa

Miami Beachin hiekkarantaa

Art Decoa Miami Beachilla

Art decoa Miami Beachilla

Ocean Drive!

Ocean Drive!

Seuraava kohde oli osittain jo entuudestaan tuttu Chicago, USA:n kolmanneksi suurin kaupunki New Yorkin ja Los Angelesin jälkeen. Koska lento Chicagoon lähti aikaisin aamulla, päätin säästää yhden yön majoituskustannukset ja kalliin taksimatkan saapumalla lentokentälle jo edellisenä iltana bussilla. Lentokenttäyöpymisen mukavuus riippuu hyvin pitkälti lentokentästä ja tällä kertaa kävi hyvä tuuri, sillä Fort Lauderdalen kentällä oli erittäin hiljaista ja rauhallista, eikä penkkejäkään oltu tärvelty nukkumakelvottomiksi käsinojilla kuten lentokentillä yleensä on tapana. Kentällä en saanut nukuttua kuin pari tuntia, mutta itse lennolla Chicagoon sain vielä hieman maksettua univelkojani pois. Chicagossa olin tosiaan käynyt 2 vuotta aikaisemmin, jolloin ihastuin kaupunkiin ja nyt sinne oli pakko päästä takaisin. Kadut pidetään hämmästyttävän puhtaina ja sinnetänne on ripoteltu hienoja tilataideteoksia. Arkkitehtuuri muistuttaa hieman New Yorkia, mutta Chicago ei ole lähellekään yhtä ruuhkainen ja hektinen kaupunki kuin New York. Kaduilla voi kävellä törmäilemättä toistuvasti muihin ihmisiin ja voi samalla ihastella gangsterileffoista tuttua urbaania maisemaa. Chicago on ehdottomasti tähän asti kestäneen matkan paras kaupunki!

Chicagoon oli sovittu myös reissun ensimmäiset treffit. Inka, Karim, Janne, Juho ja Pasi on kaikki mun vanhoja kavereita taekwon-do ajoilta, ja porukka oli nyt jo toista kertaa kuukauden mittaisella coast-to-coast road tripillä jenkeissä. Porukka oli vuokrannut New Yorkista 7-paikkaisen ”Penny”:ksi nimetyin Dodgen, jolla oli määrä ajella Yhdysvaltain halki kohti Las Vegasia. Pitkään aikaan ei oltu Suomessakaan nähty, joten oli tosi kiva pitkästä aikaa hengailla porukalla, vaihtaa kuulumisia ja reissutarinoita, sekä yhdessä seikkailla pitkin Chicagon katuja, joihin ei ihan heti kyllästy! Pari päivää Chicagossa vierähti erittäin rattoisasti mukavassa seurassa ja matka jatkuu road trip hengessä piakkoin kohti Milwaukeeta!

P8110683 P8120684 P8130697

Road trip porukkaa!

Road trip porukkaa!

Yksi vastaus artikkeliin ”Back in the States!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *