Amerikan arkea Wisconsinissa ja Kaliforniassa

Chicagon jälkeen seuraava määränpää oli Wisconsinin osavaltion puolella sijaitseva Milwaukee. Inka, Karim, Janne, Juho ja Pasi olivat menossa Wisconsinin läpi Minneapolisiin, joten pääsin näppärästi road trip-porukan ”Penny”:ksi nimetyn Dodgen kyydissä suht lyhyen 80 kilometrin etapin Chicagosta Milwaukeen. Olin 2 vuotta sitten Milwaukeessa osana Lions-klubin nuorisovaihtoa, jolloin asuin 5 viikkoa amerikkalaisessa perheessä ja nyt olin menossa takaisin tapaamaan vaihtoaikaista isäntäperhettäni. Penny huristeli amerikkalaislähiön läpi isäntäperheeni omakotitalon pihaan, jossa sanottiin toisellemme heipat ja tiemme erosivat. Inka, Karim, Janne, Juho ja Pasi jatkoivat matkaa kohti Minneapolisia ja minä jäin Milwaukeen isäntäperheeni luokse.

Perheen isä Terry on insinööri ja äiti Jaci opettaa saksaa. Perhe asuu neljän 5-, 11-, 13- ja 15-vuotiaan lapsen kanssa omakotitalossa erittäin viihtyisässä naapurustossa, joka on kuin suoraan elokuvista. Olin tosi iloinen päästessäni viikoksi asettumaan aloilleni ja tuttuun paikkaan palaaminen on aina vähän niinkuin kotiin olisi tullut. Suunnitelmissa ei ollut mitään ihmeellistä puuhaa, vain amerikkalaisesta arjesta nauttimista. Käytiin perheen tuttavien luona, järjestettiin grilli-iltaa, tehtiin pihatöitä ja sen semmosta.

Amerikan kotini!

Amerikan kotini!

Ennen kuin Milwaukeesta kerkesin lähteä kohti Kaliforniaa, oli vielä eessä reissun toiset treffit suomikavereitten kanssa. Joona (joka on myös mun vanha kaveri taekwon-do ajoilta) oli kaverinsa JP:n kanssa tehny samat temput kuin Inka, Karim, Janne, Juho ja Pasi, ja oli vuokrannu auton east coastilta ja oli ajamassa sillä kohti Los Angelesia. Oltiin sovittu treffit Chicagoon, jonne itse saavuin Milwaukeesta legendaarisen Greyhound-bussifirman kyyditse. Joonaakaan en ollut nähnyt tosi pitkään aikaan, mutta siitä huolimatta juttua riitti ja reissutarinoita oli paljon vaihdettavana. Pyörittiin tovin aikaa Chicagon keskustassa, käytiin tsekkaamassa hämmästyttävän cool jazz-levykauppa ja käytiin porukalla syömässä. Iltapäivästä pojat jatko matkaa suuntana Illinoisin osavaltion pääkaupunki Springfield ja minä palasin amerikan äitini hoiviin Milwaukeen vielä pariksi päiväksi.

Viikko Milwaukeessa kului kuin siivillä ja oma matkani jatkui 21.8 Chicagosta Denveriin, josta 4 tunnin välilaskun lusittuani jatkoin San Franciscoon, jossa majoituin ystäväni Alexin luokse, johon olin tutustunut Afrikan matkallani syksyllä 2011. Golden Gate-sillastaan tunnettu San Francisco on yksi mieleenpainuvimmista kaupungeista joissa muistan käyneeni. Arkkitehtuuri on todella kaunista ja pitkin kaupunkia on ripoteltu paljon viheralueita. San Francisco on myös tunnettu jyrkistä kaduistaan, eikä turhaan, sillä osa niistä on niin jyrkkiä, ettei voi kuin ihmetellä miten niitä edes pääsee autolla ylös.

Suurimman osan ajastani San Franciscossa käytin kuitenkin Alexin kanssa hengailuun kuin itse kaupungilla pyörimiseen, vaikkakin kattavan kierroksen San Franciscon baareista sainkin. Pariin vuoteen ei oltu Alexin kanssa nähty, joten kuulumisia riitti vaihdettavaksi. Ja tietysyi täältäkin löytyi suomituttuja. Tanja, mun kaveri koto-Muhokselta, on töissä au-pairina San Rafaelin kaupungissa toisella puolen Golden Gate siltaa ja kun kaksi muhoslaista päätyy samaan kaupunkiin valtameren toisella puolen on aina treffattava! Vaihdeltiin kuulumisia, fiilisteltiin maisemia Golden Gatella ja käytiin myös tsekkaamassa San Franciscon yöelämää Tanjan au-pair kavereitten kanssa. Samalla reissulla jouduttiin melkein todistamaan paikallisen virkavallan hieman kyseenalaista vallankäyttöä, kun poliisit ampui veitsellä heitä uhanneen kriminaalin baarin viereisellä kadulla. Crazy shit in the nights of SF!

P8220720

Pakollinen poseeraus Golden Gatella

Pakollinen poseeraus Golden Gatella

San Franciscon skylinea

San Franciscon skylinea

2 vastausta artikkeliin ”Amerikan arkea Wisconsinissa ja Kaliforniassa

    1. Asser Seppa

      Fijilla on oikein lammin! Palmuja ja hiekkarantoja silmankantamattomiin! Nettiyhteydet taalla tosi heikot, mutta kunhan loytyy hyva netti niin soittelen skypella 🙂

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *